Białe wytrawne Verdejo, czyli wino z regionu Rueda, który jest sławny dzięki swoim białym winom. Winifikowane w stalowych kadziach przez 25 dni, w temperaturze maksymalnie 15°C. Leżakowało na osadzie do momentu butelkowania.
Kolor tego wina jest słomkowożółty. W nosie aromaty owoców pestkowych z tropikalnymi i pikantnymi nutami, potem dochodzą nuty cedru i cynamonu. To wynik leżakowania wina na osadzie przez 10 miesięcy. Na podniebieniu miękkie, kremowe i lekko anyżowe. Długi finisz z sugestią goździków, cynamonu i imbiru. Wino o dobrej strukturze, bardzo zrównoważone pomiędzy owocami i drewnem, ze zrównoważoną kwasowością, która nadaje mu świeżość i przedłuża trwałość w ustach.
Idealne do dań takich jak tłuste ryby takie jak łosoś czy tuńczyk, owoce morza z bardziej kremowymi sosami. Może być również dobrym rozwiązaniem do dań z białego mięsa, takich jak kurczak czy wieprzowina, zwłaszcza jeśli są pieczone lub mają mocniejszy sos.